WELKOM IN HET LLOYD HOTEL

Welkom in het Lloyd Hotel is het bijzondere verhaal van het landverhuizershotel van de Koninklijke Hollandse Lloyd, dat achtereenvolgens een hotel, gevangenis, jeugdgevangenis, broedplaats voor kunstenaars en weer een hotel werd.

De Japanse Etsuko Nozaka logeerde in 2009 voor het eerst in Lloyd Hotel, en dacht aan ­alle mensen die haar waren voorgegaan. Tegelijkertijd voelde ze zich vereerd dat ze nu zelf ook onderdeel was geworden van de geschiedenis van het gebouw. Dit resulteerde in een prachtig kinderboek: Welkom in het Lloyd Hotel. De poëtische teksten van Etsuko Nozaka en de fantasierijke tekeningen van Yasuyoshi Botan maken dit een ontdekkingstocht door een gebouw dat altijd een bijzondere plek in de geschiedenis heeft ingenomen.

In een heel groot hotel in Amsterdam wonen twee kleine muizen: Piep en Katja. Ze wonen achter de muur en kijken hoe de mensen aan hen voorbijtrekken. Terwijl de jaren voorbij glijden verandert het gebouw telkens weer: eerst logeren er heel veel mensen, maar al snel spelen Piep en zijn familie in de verlaten kamers, verven de muren in vrolijke kleuren en zwemmen in de ondergelopen kelder.

Het boek kwam in 2017 uit in Japan en werd toen feestelijk gepresenteerd op de Nederlandse Ambassade in Tokyo. De boekpresentatie van de Nederlandse en Engelse vertaling vond op 28 november 2019 plaats in het Lloyd Hotel.

Het boek is te koop bij de receptie voor € 14,99. Op verzoek sturen wij het graag naar je op. Dit kan door ons een e-mail te sturen via post@lloydhotel.com