KAY SLEKING

Musicus en beeldend kunstenaar Kay Sleking start zondag 1 december met Tango aan de Haven in het Lloyd Hotel.

Kay Sleking, geboren Amsterdammer met Keniaanse roots, opgegroeid in de Bijlmer en Amsterdam Oost is musicus en beeldend kunstenaar. Scarlatti, Tsjaikovski, Stevie Wonder, Clifford Brown, Piazzolla, Kurt Schwitters en Anselmo Kiefer laten zijn moleculen dansen.

Als docent aan Codarts (Rotterdams conservatorium), creative director van TangoJazz Land en orkestleider beschikt Kay over een breed netwerk van (inter)nationale musici die zich in verschillende genres begeven; van klassiek, tango en jazz naar Indiase blues. Zelf studeerde hij klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam en Codarts (Rotterdams Conservatorium), met een master in Argentijnse tango. Naast gitaar speelt hij contrabas én bandoneon.

Als creative director van TangoJazz Land organiseert hij optredens waarin tango en jazz samenvloeien, met als klap op de vuurpijl TangoJazz Orchestra El Elegante. Dit orkest bestaat uit tango en jazz musici uit Nederland, Suriname, Estonia, Rusland en Spanje, die als gemene deler de liefde hebben voor zowel tango, jazz en klassieke muziek. Astor Piazzolla had het al door; vernieuwing in de muziek bestaat bij de gratie van uitwisseling. Zijn prachtige composities, met als basis Argentijnse tango, zijn doorspekt van invloeden uit de jazz en de klassieke muziek.

Op 1 december is de premiere van dit nieuwe en unieke TangoJazz Orchestra El Elegante in het Lloyd Hotel, dé perfecte plek voor deze samensmelting van genres. De geschiedenis en ambience van het Lloyd Hotel, ontworpen als ontmoetingsplek van reizigers, geeft een extra dimensie aan de tango. In combinatie met jazz wordt het een heerlijke Sunday Afternoon. Lazy of ‘media luna’.

Voor tickets, ga naar: www.tangojazzland.com