SAYAKA ABE – KUNSTENAAR

We vinden het leuk om gasten regelmatig in Lloyd te verwelkomen. Sayaka Abe is één van die gasten. Onlangs organiseerde ze een uitwisselingsprogramma voor zeven Japanse middelbare scholieren van Jonier in Kamiyama en studenten van de Nederlandse school Pietergroen uit Katwijk.

Sayaka is geboren in Japan, studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie en Sandberg Instituut en is thuis in beide culturen. Haar werk komt vaak voort uit persoonlijke verhalen van mensen die ze ontmoet en verhalen die ze verzamelt en kan verschillende vormen aannemen. Ze maakt ook fantastische tekeningen op textiel!

Sayaka heeft al meerdere culturele projecten door de jaren heen met het Lloyd Hotel georganiseerd. In 2009 nam ze deel aan het Rodekool met Stamppot project, in 2012 organiseerden we een workshop samen met Krimo Benlaloua als onderdeel van hun interdisciplinair ontwerp- en kunstplatform Home-Work. In 2013 richtte ze een tijdelijk postkantoor op en nodigde ze onze gasten uit om ervaringen van hun verblijf te delen. In 2014 nam Sayaka deel aan een groepsproject Uchinokoto in CBK Amsterdam.