ONTDEK DE STAD PER TRAM

7 is de ideale manier om veel van de hoogtepunten van Amsterdam te ontdekken. U kunt aan de achterkant van het hotel opstappen bij halte Rietlandpark. De route vanuit Lloyd Hotel loopt dwars door het centrum van Amsterdam.

Onze favoriete haltes:

  • Eerste Leeghwaterstraat: deze halte ligt aan het begin van de gezellige Czaar Peterstraat. Deze straat ligt op een steenworp afstand van Lloyd Hotel waar u veel kleine boetiekjes en leuke plekken vindt om te eten en drinken.
  • Hoogte Kadijk: Brouwerij ‘t IJ is een bierbrouwerij, gevestigd in een voormalig badhuis naast de oude windmolen ‘Molen de Gooyer’. Ze brouwen al sinds 1985 speciaalbieren, die je kunt herkennen aan de struisvogel op het etiket.
  • Korte ‘s-Gravesandestraat: De Hortus Botanicus is een van de oudste botanische tuinen van Nederland. De tuin is gesticht in 1638 en in 1682 verplaatst naar de huidige locatie. De tuin bevat een indrukwekkend aantal planten, die te zien zijn in de buitentuin en diverse kassen.
  • Weesperplein: De Amstel is vernoemd naar Aeme-stelle, wat in oud-Hollands waterrijk gebied betekent. Er zijn veel producten, straten en gebouwen vernoemd naar de rivier. Natuurlijk mag een selfie op de Magere Brug niet ontbreken!
  • Vijzelgracht: De Heineken Experience vertelt hoe het bier wordt gemaakt en wat het verhaal achter het merk is. Niet onbelangrijk: je kunt hier ook bier proeven. Het museum is gevestigd in de voormalige brouwerij van Heineken, die in 1988 haar deuren op deze locatie sloot.
  • Spiegelgracht: De Spiegelgracht is dé kunst- en antiekwinkelstraat van Amsterdam. Het is een straat die van de Herengracht naar het Rijksmuseum leidt. Een bezoek aan de Spiegelstraat is zeker de moeite waard als u een verzamelaar bent van antieke sieraden tot hedendaagse kunst. Vanaf hier is het slechts een korte wandeling naar het Museumplein waar u alle grote musea vindt, zoals het Van Gogh museum, het Stedelijk Museum, en het Rijksmuseum.
  • Ten Katestraat: De Foodhallen is de eerste overdekte voedselmarkt in Nederland. Wandel rond in deze gerenoveerde tramremise en ontdek het allerbeste wat culinair Amsterdam te bieden heeft. Diverse horecaconcepten serveren een selectie van kleine gerechten.