URSULA DAVIES

De eerste kennismaking van Ursula met de creatieve wereld toen ze een jaar in het buitenland werkte in een centrum voor hedendaagse kunst. Sindsdien heeft ze interesse in de zakelijke kant van creativiteit en cultuur.

Wat brengt je naar Amsterdam?

Ik run Makerversity, een co-working en leerruimte voor professionele en ambitieuze makers en creatieven in Londen. Ik ben hier om een tweede vestiging in Amsterdam te openen en een lokaal team te werven.

Wanneer ben je begonnen met Makerversity en hoe ben je op het idee gekomen?

Makerversity is oorspronkelijk opgericht door 4 ontwerpers – Joe, Tom, Paul en Andy. Ze vonden het moeilijk om de juiste werkplek in de stad te vinden en wilden jongeren betere mogelijkheden te bieden om te creëren. Dus toen er een kans kwam om een deel van de ongebruikte ruimte in de kelder van Somerset House over te nemen, was Makerversity geboren! Ik kende Tom en Joe al een paar jaar door mijn werk en maakte deel uit van een vroege groep van Makerversity supporters. Daarna ben ik begonnen met het opzetten van het operationele team en het runnen van de dagelijkse gang van zaken.

Onze leden hebben allerlei achtergronden: design, business, technologie, ambacht, kunst, innovatie en marketing. We bieden een goed aanbod van faciliteiten voor algemeen gebruik en prototyping, met zowel een schone als vuile ruimte om in te werken. Er zijn digitale machines – zoals 3D-printers, vinyl- en lasersnijders, een CNC-machine – maar ook hout- en metaalbewerking faciliteiten, textiel, elektronica en een assemblage gelegenheid. We werken graag samen met onze leden om uit te werken wat ze nodig hebben en bouwen dat in ons machinepark in.