SARAH – ASSISTANT FRONT OFFICE MANAGER

In 2016 heb ik stage gelopen bij het Lloyd Hotel tijdens mijn opleiding aan de Hotelschool. Inmiddels ben ik officieel in vaste dienst bij de Front Office. Ik woon hier in het prachtige Amsterdam Oost vlakbij het Lloyd. Als ik niet achter de receptie sta, vind ik het heerlijk om door Oost te wandelen, koffietjes te drinken en nieuwe verborgen pareltjes te ontdekken.

 

Tip 1 Czaar Peterstraat, Amsterdam Oost

Deze straat is absoluut een van de leukste straten van Amsterdam Oost. Een heerlijke straat met een tal van bijzondere en unieke winkels. Wil jij iets origineels op de kop tikken? Dan is dit de place to be! Daarnaast kan je er ook gezellig borrelen of een hapje eten. Fun fact: In deze buurt is de film Ciske de Rat opgenomen.

 

Tip 2 Oosterpoort, Amsterdam Oost

Oosterpoort is een 18.500 m2 groot winkelcentrum met een ondergrondse parkeergarage met 875 plaatsen. Er zijn meer dan 200 verschillende winkels te vinden, het is bijna niet mogelijk om hier niet te slagen. Soms heb ik even geen zin om straatjes af te struinen en dan is het heerlijk om alles op 1 plek te kunnen vinden.

 

Tip 3 Linnaeusstraat, Amsterdam Oost

Zeker een stukje onderschat Amsterdam Oost. Ooit werd deze straat voornamelijk bezet door ongezellige grote winkelketens, maar sinds een aantal jaar trekken hier steeds meer kleine boetiekjes en gezellige koffie bars in de panden. Kleine ondernemingen met prachtige spullen. Het is een goeie combinatie van de winkels die we allemaal soms nodig hebben, zoals de HEMA en vintage kleding winkels om lekker te shoppen tijdens een regenachtige middag.

 

Tip 4 9 straatjes, Amsterdam Centrum

Je hebt geen zin in de megastores in de bekende winkelstraten en gaat op zoek naar kleine, originele en exclusieve winkels. In de 9 straatjes, een schitterend deel van het Amsterdamse centrum middenin de grachtengordel, vind je precies die winkeltjes. Vrijwel iedere tram of bus in het centrum van Amsterdam komt hier langs! Terwijl je alle prachtige etalages afstruint, loop je door een van de meest karakteristieke buurten van Amsterdam. Prachtige pandjes omarmen je tijdens je shop-wandeling.

 

Tip 5 Amsterdam Centrum

Winkelen in Amsterdam kan perfect in het centrum. Vanaf het Centraal Station loop je zo de Nieuwendijk in, wat de oudste winkelstraat van de stad is. Hier vind je grotere ketens zoals de Bershka en H&M maar ook kleinere zaakjes. Als je deze straat helemaal uitloopt kom je uit op de Dam, waar je de Bijenkorf vindt. De Bijenkorf staat bekend om haar luxe merken, stijlvolle producten en design. Mocht dit je portemonnee toch iets te boven gaan, loop dan de Kalverstraat in. Dagelijks boezen hier zo’n 50.000 mensen de vele grote winkelketens zoals Urban Outfitters en Forever 21.