ILANA – OPERATIONS MANAGER

In 2004 heb ik meegeholpen met het openen van het Lloyd Hotel als hoofd van de Receptie. Tegenwoordig ben ik werkzaam als Operations Manager waarbij ik mij graag bezig houd met alle aspecten van het hotel. Op de dagen dat ik niet werk, heb ik thuis mijn handen vol aan mijn drie kinderen van 3, 4 en 7 jaar.

 

#1 Het NEMO Science Museum

Het NEMO Science Museum is een geweldige plek voor kinderen van alle leeftijden. Het museum ligt zeer centraal in hartje Amsterdam, op loopafstand van het Amsterdam Centraal Station. Mijn advies is om er wat later op de dag naar toe te gaan, rond 15:00 uur, wanneer het museum wat rustiger begint te worden. Vergeet ook zeker niet om het dak van het NEMO te bezoeken. Naast een spectaculair uitzicht, kan je er heerlijk lunchen terwijl de kinderen spelen in de water speeltuin. Check de website voor alle nieuwtjes over het museum.

 

#2 Jeugdland-Maakland

Of je kinderen nu hutten willen bouwen, met water willen spelen of gewoon rond willen rennen, Maakland is ideaal. Met tram 7 en een kleine wandeling ben je er zo. Aangezien de speelplaats niet elke dag open is, check de website voor meer informatie omtrent openingstijden. Een groot bijkomend voordeel: toegang tot de speelplaats is gratis!

 

#3 Het Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is een groot aangelegd bos aan de rand van Amsterdam. In het bos vind je een ontzettend leuke Geitenboerderij waar kinderen tussen de geitjes door kunnen lopen en waar ze met flesjes melk de baby geitjes mogen voederen. Ook verkopen ze hier de beste geitenkaas tosti’s.

Behalve de Geitenboederij is het Amsterdamse Bos ideaal om pannenkoeken te eten bij Boerderij Meerzicht. Het bekende pannenkoekenrestaurant heeft ook een leuke speeltuin waar de kinderen zich prima kunnen vermaken.

Het Amsterdamse Bos is per bus te bereiken vanaf Amsterdam Centraal Station Het bos zelf is echter het beste te verkennen met een fiets. Fietsen zijn te huur bij de ingang van het bos.

 

#4 De Amsterdamse dierentuin ARTIS

Artis staat garant voor een geweldig dagje uit, ook voor volwassenen. Het buitenverblijf voor olifanten is recentelijk geopend en is absoluut een bezoekje waard. De dierentuin ligt op een korte afstand van het hotel. Met tram 7 (vertrekt achter het hotel) stap je direct voor Artis uit. Check de website voor meer informatie.

 

#5 Het Museumplein.

Het Museumplein is een plein en stadspark in Amsterdam Zuid en is geweldig voor kinderen om even rond te razen na een dagje rondlopen in musea. Op het Museumplein vind je de Albert Heijn, perfect om een lunch te halen en vervolgens te gaan picknicken op het grasveld.