FORTEILAND PAMPUS

Staycation in Amsterdam? Neem de boot naar Forteiland Pampus! Het eiland ligt in het IJmeer tussen Amsterdam en Muiden en is één van onze favoriete plekken om te bezoeken in de zomer. Vanaf Lloyd Hotel ben je er zo: pak tram 26 richting IJburg en daarna de veerboot naar het eiland. Of pak de fiets en rij de groene route door het Diemerpark en langs het IJmeer. Vanaf ons hotel fiets je in 3 kwartier naar de Pampus veerdienst in hartje Muiden. Een vakantiegevoel maakt zich al snel meester van je.

Pampus is een oud, militair forteiland bij Amsterdam, dat zonder enige aansluiting met de wal de vijand in de 19e eeuw moest weghouden van de hoofdstad. Zelfredzaamheid zit in de genen van Pampus, en dat merk je. Op het eiland kun je zwemmen, wandelen, lekker eten & drinken en natuurlijk het museum bezoeken. Op het terras heb je een prachtig uitzicht over het IJmeer en de boten die langsvaren. Vanaf 1 juli is het eiland de hele week open voor publiek. Kun je niet wachten? Bezoek dan het thuismuseum via de website.

Naast een museumbezoek kun je ook dineren op Pampus. Zomerlicht is een relaxed diner op een verstild eiland. De avond begint vanuit Amsterdam IJburg, aan boord van de negentiende-eeuwse motorklipper Sailboa, waar het Pampusbier koud staat. Op het eiland verwelkomen we je met een goedgevulde ‘picknickmand’. Zoek een plekje en geniet van een selectie voorgerechtjes van eigen bodem vergezeld van een drankje. Voel je vrij om tussen de gangen door het groene eiland en fort op je gemak te verkennen. Na de picknick kun je op een van de terrassen aanschuiven voor de volgende gangen! Een Zomerlichtdiner kost € 72,50 per persoon en is inclusief de overtocht en natuurlijk alle gerechten. Reserveren kan via de website.

Wie zijn bezoek aan het eiland nog eindelozer wil maken, kan blijven Slapen onder de sterren. Avonturieren op Pampus in een tent gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken! Ze zijn helemaal compleet, je hoeft alleen nog maar een slaapzak mee te nemen. Om je heen het nachtelijke geluid van kabbelend water, geritsel door het gebladerte en af en toe de roep van een vogel. Wat een rust!