june, 2019

21jun5:30 pm7:30 pmFeaturedOPENING EXPO KATJA POELWIJK

more

Event Details

LLOYD presenteert een nieuwe expositie met vrij werk van Katja Poelwijk, waaronder de serie ‘Sivar’. Het werk van Katja neemt ons mee en laat ons loskomen van tijd. Het speelt met onze collectieve herinneringen en verbeeldingskracht. Tegelijkertijd zijn haar onderwerpen uit het leven gegrepen.  

 

Als portret documentair fotograaf is ze gefascineerd door mensen, hun gevoelswereld en hoe ze zich verhouden tot hun omgeving. Katja’s benadering is intuïtief en het werk kenmerkt zich door intieme, poëtische zwart-wit beelden die kunnen wringen. Autonoom werk is voor haar een manier om complexe onderwerpen te belichten zonder woorden te hoeven gebruiken die het vaak gecompliceerder maken.

 

In maart 2017 leerde Katja de jonge Sivar kennen. Geboren in 2008 als meisje en heet op dat moment nog Silje. Katja was geraakt door zijn onbevangenheid en bravoure, waarop zij besloot Sivar te volgen in zijn ontwikkeling. Dit doorlopende project is een warm, intiem portret en gaat over zijn wereld. Het gaat over ruimte, jeugd, de kwetsbaarheid en vergankelijkheid daarvan. Bovenal gaat het over te mogen worden of zijn wie je bent.

 

Katja Poelwijk (*1976)

Katja Poelwijk studeerde in 2017 cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. Was New Dutch Photography Talent 2018 en fotografeert vanaf 2018 onder andere voor de Volkskrant.

Time

(Friday) 5:30 pm - 7:30 pm

Location

Lloyd Restaurant

Oostelijke Handelskade 34

psst.. 25% offpsst… 25% kortingpsst.. 25% Rabatt

Secret Special: 25% kortingBoek je verblijf via onze website met de kortingscode “DIRECT” en profiteer van 25% korting op de kamerprijs!X