october, 2019

07octallday29febSANNE VAN DE GOOR - THE HOTEL CHRONICLES

more

Event Details

The Hotel Chronicles & Folding Thoughts

Speciaal voor de nieuwe expositie in Lloyd Hotel maakte ontwerper Sanne van de Goor de serie The Hotel Chronicles. Zonder dat hotelgasten het wisten werd hun bed onderdeel van dit werk. Na check-out legde Sanne de beslapen bedden vast met haar camera. Hoe laat iemand zijn bed achter? En welke prachtige patronen ontstaan er terwijl je onbewust het dekbed openslaat? Laat de gast het bed achter zoals die eruit is gestapt? Of wordt het dekbed even rechtgetrokken voor vertrek? Met de foto’s als vertrekpunt maakte Sanne grafisch werk voor de kleurrijke geweven doeken die tijdens de expositie in het Lloyd Restaurant te zien zijn.

De ontwerpen van Sanne komen vaak tot stand met een onvoorspelbare factor. Ze laat haar werk beïnvloeden door input van derden. In de serie The Hotel Chronicles waren deelnemers hier niet bewust van. Voor Folding Thoughts, een serie uit 2018 gemaakt in Japan, nodigde ze anderen uit om het werk bewust vorm te geven. Hen werd gevraagd een stuk papier van Japanse traditionele kledij te vouwen tot het in een achthoekig doosje paste. Carbonpapier legde de vouwen vast. Deze serie, die ook te bewonderen is tijdens de expositie in Lloyd Hotel, toont de vouwcultuur in het dagelijks leven in Japan.

Sinds haar studie grafisch ontwerpen aan de Gerrit Rietveld Academie werkt Sanne als onafhankelijk ontwerper aan zowel zelf-geïnitieerde projecten, als in opdracht. Ze combineert grafische, interactieve en sociaal-artistieke elementen en zoekt daarbij de spanning op tussen precisie en willekeur, chaos en controle. Door deze combinatie van visueel en deelnemers van buitenaf, draagt ​​het werk van Sanne bij aan een visie voor nieuwe vormen van samenwerking binnen het huidige ontwerplandschap.

Vanaf 1 November 2019 t/m 29 februari 2020 exposeert Sanne van de Goor in Lloyd Hotel. Ze toont hier haar serie The Hotel Chronicles (2019) en Folding Thoughts (2018).

Voor The Hotel Chronicles maakte Sanne in opdracht een serie van 5 kleden. Het patroon is digitaal geweven met jacquard techniek in katoengaren op 180 x 130 cm. Op aanvraag zijn de kleden beschikbaar.

Folding Thoughts is een project over gewoontes in het vouwen. Het werk is te zien op de openbare platformen en toont een gedeelte van de 100 gevouwen patronen.

Time

October 7 (Monday) - February 29 (Saturday)

Location

Lloyd Restaurant

Oostelijke Handelskade 34

psst.. 5% offpsst… 5% kortingpsst.. 5% Rabatt

Secret special: 5% kortingBoek een verblijf via onze website en bespaar 5% op de laatste kamerprijs en een ontvang welkomstdrankje bij aankomst!X