november, 2019

28nov5:30 pm7:30 pmBoekpresentatie "Welkom in het Lloyd Hotel"

more

Event Details

Welkom in het Lloyd Hotel is het bijzondere verhaal van het landverhuizershotel van de Hollandse Lloyd, dat achtereenvolgens een hotel, gevangenis, jeugdgevangenis, broedplaats voor kunstenaars en weer een hotel werd. De poëtische teksten van Etsuko Nozaka en de fantasierijke tekeningen van Yasuyoshi Botan maken dit een ontdekkingstocht door een gebouw dat altijd een bijzondere plek in de geschiedenis heeft ingenomen.

In een heel groot hotel in Amsterdam wonen twee kleine muizen: Piep en Katja. Ze wonen achter de muur en kijken hoe de mensen aan hen voorbijtrekken. Terwijl de jaren verglijden verandert het gebouw telkens weer: eerst logeren er heel veel mensen, maar al snel spelen Piep en zijn familie in de verlaten kamers, verven de muren in vrolijke kleuren en zwemmen in de ondergelopen kelder.

Het kwam in 2017 uit in Japan en werd toen feestelijk gepresenteerd op de Nederlandse Ambassade in Tokyo. De boekpresentatie van de Nederlandse en Engelse vertaling is op 28 november in het Lloyd Hotel. De Japanse auteur en illustrator zullen bij het evenement aanwezig zijn. Presentator Dieuwertje Blok zal de avond hosten. Dit is extra bijzonder, omdat de oma van Dieuwertje optredens gaf aan de landverhuizers die in de jaren ’20 in het Lloyd Hotel verbleven. Ook zal de avond worden opgeluisterd met een speciaal Kamishibai optreden. Graag RSVP voor 25 november via post@lloyd.nl

Time

(Thursday) 5:30 pm - 7:30 pm

Location

Lloyd Hotel

Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam

psst.. 25% offpsst… 25% kortingpsst.. 25% Rabatt

Secret Special: 25% korting



Boek je verblijf via onze website met de kortingscode “DIRECT” en profiteer van 25% korting op de kamerprijs!



X