DAVE – OBER

De rasechte Amsterdammer Dave werkt als ober in het restaurant van Lloyd Hotel. Dat doet hij al een jaar. Hij is er 4 dagen in de week en daarmee een van de vaste gezichten in het team. Je kan Dave omschrijven als een harde werker, eentje die echt wil en bovendien een ware gangmaker. Een toppertje voor het team. Tijdens een gesprek met Dave leren we van alles over onze gasten, de gerechten, de buurt en ook over Dave zelf. Lees zijn anekdotes en wees gegarandeerd van een glimlach.

Divers

‘Ons restaurant is vernieuwd in het afgelopen jaar. Ik zou het omschrijven als een brasserie in een eigenwijs jasje met een frisse stijl. De architectuur lijkt de variatie aan de werkzaamheden te reflecteren, heel divers en gelaagd. Van events, ontbijtdienst tot roomservice.

We krijgen vooral positieve reacties op de veranderingen. Heel gaaf! Hier vind je geen oubollige vibe. Ik ben ook heel benieuwd hoe de nieuwe meubels in de kamers bevallen. En wat mensen vinden van de kamer die door Bas Kosters is ontworpen.’

Favoriet

‘Elk seizoen wisselen we van kaart en voordat het menu in het restaurant ligt mogen we proefeten. Zo worden we echt betrokken. Door alles zelf te proeven kunnen we onze gasten goed informeren. De wisselende kaart is leuk, maar we krijgen ook de vraag wanneer favoriete gerechten weer terugkomen. De pasta Vongele is heel populair en ook mijn favoriet!’

Hotspots

‘Onder elkaar delen we vaak hotspots. Ik vind Amsterdam Oost geweldig. Om te sporten en te eten. Boxen doe ik bij East Bound Gym, echt fantastisch. Daar heb je van die zweterige sofa’s. Niet een standaard gym, maar meer een woonkamergevoel. Als je binnenkomt is er eerst een ruimte waar je lekker kan zitten, dat brengt een leuke sfeer. De biertuin in Oost is ook een fantastisch concept, gewoon voor lekkere biertjes. En het terras van Lloyd Hotel. Eerlijk waar. Je zit redelijk windstil, loungy en comfortabel. Ik blijf hier graag even hangen als ik klaar ben met werken.’

Goed verzorgd

‘Onlangs heb ik een cocktailcursus gedaan. De cocktails worden meer en meer besteld en zijn ook betaalbaar. Ik vind het leuk om te maken. Super!

Soms heb je drukke dagen. Zeker op het terras loop je af en toe de benen uit je lijf. Maar we worden hier goed verzorgd. We krijgen een lunch en avondeten, echt fantastisch. En twee keer per week komt er een masseuse voor ons, maar daar ben ik toch een beetje bang voor.’

Gekke dingen?

‘We maken niet heel gekke dingen mee. Het concert van de Band Venice, was heel leuk. Het restaurant zat vol met hun fans. Er kwam een oudere Amerikaanse vrouw binnenlopen, ik denk dat ze rond de 70 was. Ze verwachte de drukte niet en je zag dat ze schrok. Maar ze draaide zich om naar de band en deed een split recht voor het podium. Ik vond het echt kicken!’

Bekende gezichten

‘Een oudere vrouw en man, het stel is dik in de 80. Hij geeft een bijzonder stevige hand, daarmee laat hij zien hoe sterk hij is. Meestal bestellen ze wijn. Hij wit, zij rood. Hij drinkt altijd een Irish koffie na. Soms heeft hij een kladblok mee, dan bestelt hij telkens de volgende op de wijnlijst en maakt notities. Hij is op dezelfde dag jarig als ik.’

Werken bij Lloyd Hotel

‘Je komt met zoveel verschillende culturen in aanraking. Dat is super. Ik vind het heel leerzaam en positief. Zowel van gasten als medewerkers. Je leert ook veel, op het gebied van service. Je hoeft niet te werken als een machine, omdat er zoveel verschillende taken zijn. Het is ook intiemer onderling en met gasten. Als je hier wilt werken moet je wel gezellig kunnen kletsen want daar komen de mensen voor. Het zou leuk zijn om nieuwe collega’s te krijgen, die kunnen we wel gebruiken. Het is fijn om wat tijd te hebben voor onze gasten.

Hiervoor heb ik bij Loetje gewerkt. En ik heb ALO gedaan, de opleiding om leraar lichamelijke opvoeding te worden. Vanaf september ga ik communicatie studeren naast het werk bij Lloyd Hotel.’